Ophangrail

Als u op zoek bent naar een manier om schilderijen of andere kunstwerken op te hangen zonder gaten te maken in de muur, dan is een ophangrail misschien wel de perfecte uitkomst. Onze STAS ophangrails zijn van hoogwaardige kwaliteit ophangsystemen en geschikt voor wand montage. Het design van onze ophangrails is zeer elegant waardoor ze nauwelijks op zullen vallen in het interieur.

Lees meer

85 Producten gevonden

Voordelen van ophangrails voor schilderijen

Het gebruik van een ophangrail heeft verschillende voordelen ten opzichte van het ophangen van schilderijen met spijkers of schroeven in de muur. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Geen gaten in de muur. Het ophangen van schilderijen met spijkers of schroeven kan leiden tot lelijke gaten in de muur. Met een ophangrail is dit probleem verleden tijd.
 • Flexibiliteit. Met een ophangrail kunt u gemakkelijk de hoogte van het schilderij aanpassen of een nieuw schilderij ophangen zonder opnieuw gaten in de muur te maken.
 • Professionele uitstraling. Ophangrails geven een professionele uitstraling aan uw schilderijen en maken het gemakkelijker om ze op een mooie manier op te hangen.
 • Soorten ophangrails. Er zijn verschillende soorten ophangrails beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten ophangrails voor schilderijen.

Verschillende soorten ophangrails

Er zijn verschillende soorten ophangrails beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten ophangrails voor schilderijen:

 1. STAS minirail wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk slanke, smalle vorm en een innovatieve montagemethode. Dit ophangsysteem is perfect voor het creëren van een elegant, onopvallend ophangsysteem voor lichte tot middelzware objecten.

 2. STAS Cliprail is een hoogwaardig ophangsysteem zonder toeters en bellen. Eenvoudig te plaatsen en in elk interieur op zijn plek.

 3. STAS Cliprail max is een ophangsysteem voor de perfectionist. Een extra flens zorgt ervoor dat de rail strak aansluit tegen het plafond. Plafond, wand en ophangsysteem vormen één geheel. De rail komt het best tot zijn recht tegen vlakke plafonds.

 4. STAS Cliprail pro is dankzij een dikwandig profiel uitermate geschikt voor het ophangen van zwaardere objecten. Deze rail kan maar liefst 45 kg per strekkende meter dragen.

 5. STAS J-rail is gebaseerd op de vorm van de letter J. Dankzij deze vorm kan de rail op uitzonderlijk veel manieren gecombineerd worden met haken, koorden en zelfs stangen. 

 6. STAS J-rail max is er voor de zware objecten. Het dikwandige aluminium profiel kan tot maar liefst 100 kg per strekkende meter dragen. 

 7. STAS u-rail werd ontwikkeld voor systeemplafonds. De rail wordt eenvoudig en bijna onzichtbaar gemonteerd op de kantlat van een systeemplafond.

  Naast aluminium rails biedt STAS ook houten rails aan in 2 verschillende modellen. De STAS windsor is sierlijk en warm waar de STAS riva voor een strakke en robuuste uitstraling zorgt. Voor ieder wat wils! Beide modellen zijn eenvoudig in gebruik en hebben ieder een eigen profiel waar passende haken voor beschikbaar zijn. 

 8. STAS multirail systeem is een ophangsysteem en schilderijverlichting in één. In combinatie met led lampen is de
  STAS multirail bovendien zeer energiezuinig.

 9. STAS multirail max onderscheidt zich door een extra flens die zorgt voor een strakke aansluiting tegen vlakke plafonds. Plafond, wand en ophangsysteem vormen zo één geheel. Het is tevens mogelijk om kabels weg te werken achter de flens. 

Hoe installeert u een ophangrail?

Het installeren van een ophangrail is gemakkelijk en kan in enkele stappen worden gedaan:

 1. Bepaal de plaats waar de ophangrail moet komen
 2. Boor gaten in de muur op de plaats waar de clips moeten worden bevestigd. Zorg ervoor dat de gaten op dezelfde hoogte en afstand van elkaar worden geboord als de clips van de ophangrail.
 3. Bevestig de clips aan de muur met de bijgeleverde schroeven en pluggen.
 4. Schuif de ophangrail in de clips en zorg ervoor dat deze stevig vast zit.
 5. Hang het schilderij op aan de ophangrail met behulp van haken of koorden.

Het is belangrijk om te controleren of de ophangrail stevig aan de muur is bevestigd voordat u er een zwaar schilderij aan hangt. Als u twijfelt over de stevigheid, kunt u het beste een professional inschakelen om de ophangrail te installeren.

Tips voor een mooie presentatie

Met een ophangrail kunt u schilderijen op een mooie en professionele manier presenteren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw schilderijen er op hun best uitzien:

 • Gebruik haken of koorden die geschikt zijn voor het gewicht van het schilderij.
 • Zorg ervoor dat het schilderij recht hangt en op de juiste hoogte.
 • Hang grote schilderijen in groepen op, zodat ze beter tot hun recht komen.
 • Verlicht het schilderij indien nodig met spots of andere verlichting.

Registreren als nieuwe klant Neem contact op voor vragen