Ophangrail

Een ophangrail kan een handige oplossing zijn als u schilderijen of andere kunstwerken wilt ophangen zonder gaten in de muur te maken. Onze STAS rails zijn van hoogwaardige kwaliteit ophangsystemen en geschikt voor wand installatie. Het design van onze ophangrails is zeer elegant waardoor ze nauwelijks op zullen vallen in het interieur.

Lees meer

87 Producten gevonden

Voordelen van ophangrails voor schilderijen

Het gebruik van een rail heeft voordelen ten opzichte van het gebruik van spijkers of schroeven om schilderijen op te hangen. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Geen gaten in de muur. Het ophangen van schilderijen met spijkers of schroeven kan leiden tot lelijke gaten in de muur. Met een ophangrail is dit probleem verleden tijd.
 • Flexibiliteit. Met een schilderijophangsysteem kunt u gemakkelijk de hoogte van het schilderij aanpassen of een nieuw schilderij ophangen zonder extra gaten in de muur te maken.
 • Professionele uitstraling. Ophangrails geven een professionele uitstraling aan uw schilderijen en maken het eenvoudiger om ze mooi op te hangen.
 • Soorten ophangrails. Er zijn verschillende soorten ophangrails beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten ophangrails voor schilderijen.

Verschillende soorten ophangrails

Er zijn verschillende soorten ophangrails beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten ophangrails voor schilderijen:

 1. STAS minirail wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk slanke, smalle vorm en een innovatieve installatiewijze. Dit ophangsysteem is perfect voor het creëren van een elegant, onopvallend ophangsysteem voor lichte tot middelzware objecten.

 2. STAS Cliprail is een hoogwaardig ophangsysteem zonder toeters en bellen. Eenvoudig te plaatsen en in elk interieur op zijn plek.

 3. STAS Cliprail max is een ophangsysteem voor de perfectionist. Een extra flens zorgt ervoor dat de rail strak aansluit tegen het plafond. Plafond, wand en ophangsysteem vormen één geheel. De rail komt het best tot zijn recht tegen vlakke plafonds.

 4. STAS Cliprail pro is dankzij een dikwandig profiel uitermate geschikt voor het ophangen van zwaardere objecten. Deze rail kan maar liefst 45 kg per strekkende meter dragen.

 5. De STAS J-rail heeft een J-vorm, waardoor deze op veel verschillende manieren gecombineerd kan worden met haken, koorden en stangen.

 6. STAS J-rail max is er voor de zware objecten. Het dikwandige aluminium profiel kan tot maar liefst 100 kg per strekkende meter dragen. 

 7. STAS u-rail werd ontwikkeld voor systeemplafonds. De rail wordt eenvoudig en bijna onzichtbaar gemonteerd op de kantlat van een systeemplafond.

  Naast aluminium rails biedt STAS ook houten rails aan in 2 verschillende modellen. De STAS windsor heeft een sierlijke en warme uitstraling, terwijl de STAS riva een strakke en robuuste uitstraling heeft. Voor ieder wat wils! Beide modellen zijn gebruiksvriendelijk en hebben een eigen profiel met bijpassende haken.

 8. STAS multirail systeem is een ophangsysteem en schilderijverlichting in één. In combinatie met led lampen is de
  STAS multirail bovendien zeer energiezuinig.

 9. De STAS multirail max heeft een extra flens waardoor deze strak tegen vlakke plafonds kan worden gemonteerd. Het is tevens mogelijk om kabels weg te werken achter de flens. 

Ophangen van een schilderij middels een STAS ophangrail.

Hoe installeert u een ophangrail?

Het installeren van een schilderijrail is gemakkelijk en kan in enkele stappen worden gedaan:

 1. Bepaal de plaats waar de rail moet komen te hangen.
 2. Boor gaten in de muur op de plaats waar de clips moeten worden bevestigd. Zorg ervoor dat de gaten voor de ophangrail op dezelfde hoogte en afstand van elkaar worden geboord als de clips van de rail.
 3. Bevestig de clips aan de muur met de bijgeleverde schroeven en pluggen.
 4. Schuif het systeem in de clips en zorg ervoor dat deze stevig vast zit.
 5. Hang het schilderij op aan de ophangrail met behulp van haken of koorden.

Controleer altijd of de ophangrail stevig aan de muur is bevestigd voordat u een zwaar schilderij ophangt. Als u twijfelt over de stevigheid, is het raadzaam een professional in te schakelen voor de installatie van de ophangrail.

Tips voor een mooie presentatie

Met een ophangrail kunt u schilderijen op een mooie en professionele manier presenteren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw schilderijen er op hun best uitzien:

 • Gebruik haken of koorden die geschikt zijn voor het gewicht van het schilderij.
 • Zorg ervoor dat het schilderij recht hangt en op de juiste hoogte.
 • Hang grote schilderijen in groepen op, zodat ze beter tot hun recht komen.
 • Verlicht het schilderij indien nodig met spots of andere verlichting.

Registreren als nieuwe klant Neem contact op voor vragen