Goud

Goud

Als je van kunst houdt, dan begrijp je hoe belangrijk het is om je creaties op de best mogelijke manier te presenteren. Het juiste kader kan ervoor zorgen dat een schilderij of foto er nog mooier uitziet. Een van de meest luxueuze opties die er zijn, zijn gouden lijsten. Deze houten lijsten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen en kunnen echt een vleugje glamour toevoegen aan jouw kunstwerken.

Lees meer

73 Producten gevonden

Waarom Gouden Lijsten?

Het gebruik van gouden lijsten voor schilderijen gaat terug tot de 15e eeuw, toen ze werden gebruikt om religieuze afbeeldingen extra glans te geven. Tegenwoordig worden gouden lijsten nog steeds gebruikt, en niet alleen voor religieuze afbeeldingen. Een gouden lijst kan een schilderij extra uitstraling geven en het geheel meer cachet geven. Daarnaast is een gouden lijst ook een goede keuze als u een klassiek interieur heeft, waarin antieke meubelen en decoratie goed tot hun recht komen.

 

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een gouden lijst

Bij de aanschaf van een gouden lijst zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Hieronder vindt u een aantal tips.

  • Let op de breedte van de lijst. Een te brede lijst kan het schilderij overweldigen, terwijl een te smalle lijst het schilderij geen recht doet.
  • Kies de kleur van de lijst zorgvuldig. Niet alle gouden lijsten zijn hetzelfde, er zijn verschillende tinten verkrijgbaar. Kijk welke tint het beste past bij het schilderij en uw interieur.
  • Controleer het gewicht van de lijst. Als de lijst te zwaar is voor het schilderij kan dit leiden tot beschadigingen.
  • Kies een lijst die past bij de stijl van het schilderij en uw interieur. Een moderne lijst past wellicht niet bij een antiek schilderij, terwijl een klassieke lijst niet goed past bij een modern interieur.

 

Conclusie

Een gouden lijst kan uw schilderijen extra uitstraling geven en het geheel meer cachet geven. Er zijn verschillende soorten gouden lijsten verkrijgbaar, van Vadia lijsten tot grote gouden lijsten en schilderij gouden lijsten. Bij de aanschaf van een gouden lijst is het belangrijk om te letten op de breedte, kleur en gewicht van de lijst, en om te kiezen voor een lijst die past bij de stijl van uw schilderij en interieur. Alle profielen zijn online te bestellen als lengte, zaagservice of gemonteerd als frame. Bereken uw prijs online door in te loggen in onze bestelmodule.

Registreer u als een dealer Log in als dealer 

Filter & sorteer
Naam A tot Z
Naam Z tot A
1
1
2
3
70
1
1
2
1
4
2
6
Toon meer
1
1
3
8
1
8
1
1
3
1
3
1
1
5
2
1
1
4
2
1
3
2
1
2
4
1
1
1
1
1
1
1
1
3
1
Toon meer
1
2
1
3
3
6
2
1
5
3
4
2
1
2
3
9
2
1
3
1
6
4
1
1
1
1
2
1
1
Toon meer
2
5
9
1
2
1
Toon meer
Wis alle filters
Toon 73 resultaten