Standaard

Standaard

Het passe-partoutkarton in de Moorman-collectie is opgebouwd uit verschillende lagen. We onderscheiden een voorzijde, een kern en een achterzijde. Aan elk van deze drie lagen worden specifieke eisen gesteld.

Lees meer

191 Producten gevonden

Voorzijde:

Behalve aan esthetische eisen moet de voorzijde ook aan hoge eisen voldoen die onder andere betrekking hebben op de kleurechtheid. Moorman laat het papier voor de voorzijde van haar karton dan ook uitsluitend aanleveren door zeer gespecialiseerde papierfabrieken die in staat zijn de hoogste kwaliteitswaarden te bereiken.

Achterzijde:

De achterzijde van het passe-partout (de tegenplak) is ook belangrijk. De niet zichtbare kant komt in contact met het werk en heeft daardoor de meeste mogelijkheid om een negatieve invloed op het werk uit te oefenen. Daarom past Moorman voor de achterkant van alle passe-partoutkartons uitsluitend kwalitatief zeer hoogwaardig papier toe. Zuurvrij en met calciumcarbonaat gebufferd papier, dat topkwaliteit maakt van elk Moorman passe-partoutkarton.

Kern:

De kern vormt het zwaarste onderdeel van het passe-partoutkarton. In de Moorman-collectie zijn verschillende soorten kernen toegepast, waarvan de belangrijkste de standaardkern en de witte zuurvrije cellulose kern zijn.

Standaardkern:

De houtboardkern van het standaard passe-partoutkarton wordt geproduceerd van hoge kwaliteit geselecteerde ongeprinte, extra schone en fijne houtvezels. Dit heeft een aantal voordelen. De extra schone vezels minimaliseren de aanwezigheid van zwarte stippen en zorgen voor een lager lignine-gehalte. De hoogwaardige houtboard standaardkern van Moorman is pH-neutraal en gebufferd.

Witte zuurvrije cellulose kern:

Deze kern is niet alleen zuurvrij, houtvrij en ligninevrij maar ook nog eens gebufferd met calciumcarbonaat. De voornaamste reden voor het gebruik van deze kern is dat het niet vergeelt. Bovendien zorgt de opbouw van het materiaal ervoor dat het zeer
goed beschermt tegen eventuele invloeden van buitenaf. Daarnaast bestaan er nog de creme en gekleurde kern. Deze voldoen aan dezelfde eisen als de witte kern. De zwarte kern is pH neutraal en gebufferd.