Spots

Door het gebruik van schilderij spots is het mogelijk om een schilderij of dergelijk kunstwerk dat kleine beetje extra aandacht te geven. De schilderij lampen van STAS, hét merk voor ophangsystemen, zijn voorzien van fraai licht welke menig groot werk kunnen belichten. 

Lees meer

3 Producten gevonden

Schilderij spots: STAS Schilderij lampen

Als u op zoek bent naar de perfecte manier om je schilderijen te verlichten, dan zijn schilderij spots de ideale keuze. Met hun gerichte en verstelbare lichtstraal zorgen ze voor de juiste belichting van je kunstwerk, waardoor de details en kleuren optimaal tot hun recht komen. Bij Vadia Lijsten hebben we een uitgebreid assortiment aan schilderij spots, waaronder de populaire LED spots, lampen voor boven schilderijen en ophangrails om uw spots eenvoudig te bevestigen.

LED spots

LED spots zijn de nieuwste trend op het gebied van schilderij verlichting. Ze zijn energiezuinig, duurzaam en bieden een heldere en warme verlichting voor je kunstwerk. Bij Vadia Lijsten hebben we verschillende soorten LED spots in ons assortiment, waaronder spots met dimbare functies en verschillende lichtkleuren om de juiste sfeer te creëren voor uw schilderij.

Lamp boven schilderij

Een lamp boven uw schilderij is een klassieke en elegante manier om je kunstwerk te verlichten. Bij Vadia Lijsten hebben we een ruime keuze aan lampen die speciaal zijn ontworpen om boven een schilderij te plaatsen. Onze lampen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een stijlvol design dat perfect past bij elk interieur. Met een lamp boven uw schilderij creëert u een prachtige en dramatische belichting die de aandacht vestigt op je kunstwerk.

Ophangrails: Voor het bevestigen van je schilderij lampen

Voor het bevestigen van je schilderij spots of lampen bieden we bij Vadia Lijsten ook ophangrails aan, waaronder STAS ophangrails. Onze ophangrails zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een veilige en eenvoudige bevestiging van uw spots boven het schilderij. Met onze ophangrails kunt u de spots op de juiste afstand van uw schilderij plaatsen, zodat de belichting perfect afgestemd kan worden op het kunstwerk.

Bij Vadia hebben we allerlei accessoires voor het ophangen van een schilderij. Armaturen, koorden, draden, bevestiging, stangen, adapters en meer

Shop ophangsystemen

Welke spots voor een schilderij?

Als het gaat om spots voor een schilderij, zijn STAS spots de beste keuze. STAS is een gerenommeerd merk op het gebied van schilderij verlichting en biedt hoogwaardige spots die speciaal zijn ontworpen voor het verlichten van kunstwerken. STAS spots zijn verstelbaar en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de grootte en positie van je schilderij. Ze bieden een gelijkmatige en gerichte verlichting, waardoor de details en kleuren van je kunstwerk prachtig tot hun recht komen. Ook voor grote schilderijen zijn STAS spots uitermate geschikt, omdat ze zorgen voor een optimale belichting zonder schaduwen of verblindend licht.

Hoe verlicht ik een schilderij?

Bij het verlichten van een schilderij is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de grootte van het schilderij, de positie van het schilderij, de gewenste sfeer en de kleuren van het kunstwerk. Hier zijn enkele tips om uw schilderij op de juiste manier te verlichten met spots:

  1. Kies de juiste spots: Zoals eerder genoemd, zijn STAS spots een uitstekende keuze voor schilderij verlichting. Ze bieden een gelijkmatige en verstelbare belichting, waardoor u de spots kunt aanpassen aan de grootte en positie van uw schilderij. LED spots zijn ook een populaire optie vanwege hun energiezuinigheid en heldere verlichting.
  2. Bepaal de afstand: De afstand tussen de spot en het schilderij is belangrijk voor de juiste belichting. Over het algemeen wordt aanbevolen om de spot op ongeveer 30 tot 45 graden van het schilderij te plaatsen en op een afstand van ongeveer 50 tot 75 cm van het schilderij, afhankelijk van de grootte van het kunstwerk. Hierdoor wordt het schilderij gelijkmatig verlicht zonder dat er te veel schaduwen of verblindend licht ontstaan.
  3. Test de verlichting: Het is belangrijk om de verlichting te testen en aan te passen aan je specifieke kunstwerk. Kijk goed naar de belichting en pas de positie en intensiteit van de spots aan om de gewenste sfeer en uitstraling te creëren. Experimenteer met verschillende posities en afstanden om de beste resultaten te behalen.
  4. Gebruik dimbare functies: Als je de belichting van je schilderij wilt kunnen aanpassen aan verschillende momenten van de dag of aan de gewenste sfeer, overweeg dan om dimbare spots te gebruiken. Hiermee kunt u de intensiteit van het licht regelen en de juiste sfeer creëren voor je kunstwerk.