Passe-partout karton

Passe-partout karton vervult verschillende functies en moet daarom aan hoge eisen voldoen. Moorman biedt u een ruime keuze aan kleuren en structuren om aan uw esthetische wensen te voldoen. Daarnaast garandeert ons passe-partout karton een zuurvrije kwaliteit om de conditie van het kunstwerk te behouden. Bovendien zorgt het passe-partout karton voor een gepaste afstand tussen het glas en het ingelijste werk. Ontdek op deze pagina ons uitgebreide assortiment van hoogwaardige passe-partout kartons, waaronder Moorman karton, Basico passe-partout karton en Museum passe-partout karton.

Lees meer

298 Producten gevonden

Wat is passe-partout karton?

Passe-partout karton, ook wel bekend als inlegkarton, is een speciaal soort karton dat gebruikt wordt in de kunstwereld om kunstwerken te omlijsten en te beschermen. Het is een plat stuk karton met een uitsparing in het midden, waarin het kunstwerk wordt geplaatst. Deze uitsparing zorgt ervoor dat een kunstwerk centraal in de omlijsting wordt geplaatst, waardoor het visueel wordt versterkt en beschermd tegen direct contact met het glas.

Voordelen van passe-partout karton.

Het gebruik van passe-partout karton biedt talloze voordelen voor kunstwerken:

  1. Esthetische waarde: Een zorgvuldig gekozen passe-partout kan de esthetiek van een kunstwerk verbeteren door het visueel te accentueren en de aandacht op de details te vestigen. Het creëert een ruimte tussen het kunstwerk en de lijst, wat een gevoel van diepte en dimensie geeft.
  2. Bescherming: Passe-partout karton beschermt kunstwerken tegen direct contact met het glas van de lijst. Dit voorkomt mogelijke schade door condensatie, schimmelvorming, verkleuring of andere externe factoren.
  3. Flexibiliteit: Passe-partouts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en diktes, zodat u de perfecte combinatie kunt vinden die past bij het kunstwerk en de gewenste uitstraling van de lijst.
  4. Verhoogde duurzaamheid: Door het gebruik van een passe-partout wordt het kunstwerk niet rechtstreeks blootgesteld aan de glasplaat, waardoor de levensduur van het kunstwerk wordt verlengd.

Hoe kiest u het juiste passe-partout karton?

Het kiezen van het juiste passe-partout karton vereist zorgvuldige overweging. Hier zijn enkele belangrijke factoren waar u op moet letten:

  • Materiaal en zuurvrijheid: Zorg ervoor dat het passe-partout karton zuurvrij is, aangezien zure materialen schadelijk kunnen zijn voor kunstwerken op de lange termijn. Kies voor hoogwaardig karton dat bestand is tegen verkleuring en vergeling.
  • Kleur en textuur: Denk na over de kleur en textuur van het passe-partout karton om een harmonieus geheel te creëren met het kunstwerk en de lijst. De kleurkeuze kan variëren afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het gewenste effect. Probeer verschillende opties uit om te bepalen welke het beste bij het kunstwerk past.
  • Dikte en afmetingen: De dikte van het passe-partout karton beïnvloedt de diepte en dimensie van de lijst. Kies een dikte die geschikt is voor het kunstwerk en zorg ervoor dat de afmetingen van het karton perfect passen bij de afmetingen van het kunstwerk en de gewenste lijst.
  • Professioneel advies: Als u twijfelt welk passe-partout karton het beste bij uw specifieke kunstwerk past, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. Onze ervaren experts kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze en u begeleiden naar het perfecte passe-partout karton dat een kunstwerk laat schitteren.

Online bestellen bij Vadia

Wij bieden een uitgebreide selectie van verschillende soorten vellen en pakketten aan. Indien u op zoek bent naar een op maat gesneden passe-partout voor uw specifieke serie, staan wij graag voor u klaar om u te Registreren als klant Inloggen als dealer

Filter & sorteer
Naam A tot Z
Naam Z tot A
1
22
20
17
3
3
1
1
2
1
20
9
3
24
24
3
2
8
3
17
2
7
6
25
8
5
2
75
1
36
Toon meer
1
7
87
12
103
32
2
5
46
3
Toon meer
1
7
87
110
32
5
2
5
46
3
Toon meer
8
2
1
4
15
15
8
8
Toon meer
5
5
29
135
120
Toon meer
Wis alle filters
Toon 298 resultaten