Perfect White Clear floatglass

Perfect White Clear floatglass

Floatglas van Perfect White Clear is van ongeëvenaarde kwaliteit, eenvoudig te bewerken en gemakkelijk schoon te maken. Bij Vadia vindt u het mooiste en helderste floatglas dat momenteel verkrijgbaar is.

Lees meer

2 Producten gevonden

Maatwerk op Bestelling

Bij ons kunt u ook terecht voor glas en acrylaat oplossingen, evenals plexiglas en MDF (in combinatie met een houten of aluminium lijst).

Perfect White Clear Floatglas is verkrijgbaar per pak of op maat gesneden met MDF:

  • 80 x 120 cm - 3 glasplaten per pak
  • 100 x 160 cm - 3 glasplaten per pak

Het productieproces

Het productieproces van Perfect White Clear Floatglas is ontworpen om de hoogste kwaliteit te garanderen. Allereerst worden de grondstoffen zorgvuldig gefilterd om alle onzuiverheden te verwijderen, inclusief de ijzeroxides in het zand. Vervolgens worden deze gezuiverde grondstoffen gesmolten bij een zeer hoge temperatuur van 1700 graden Celsius, resulterend in een vloeibare massa. Door middel van voortstuwing en het variëren van de breedte van deze vloeibare massa wordt er een constante stroom van vloeibaar glas gecreëerd, met een indrukwekkende breedte van 3210 mm.

Optimalisatie van het glasoppervlak

Om de kwaliteit van het glasoppervlak te optimaliseren, wordt stikstof in de oven geïnjecteerd tijdens het smeltproces. Dit zorgt ervoor dat er geen zuurstof in de oven aanwezig is, waardoor kleine gaatjes (pinholes) in het glas worden afgedicht en het oppervlak glad en vlak wordt. Na dit cruciale proces wordt de glasstroom geleid door een lange koeltunnel van minstens 150 meter. Zodra het glas de koeltunnel verlaat, ondergaat het een grondige inspectie met behulp van licht en optische camera's om eventuele fouten te detecteren. Als er fouten of pinholes worden ontdekt, worden ze gemarkeerd met poeder.

Glasverwerking en recycling

Vervolgens wordt het glas op maat gesneden volgens de gewenste afmetingen. Eventuele platen met fouten worden aan het einde van de productielijn verzameld in containers om te worden gerecycled. Deze recycling houdt in dat het gebroken glas opnieuw wordt gesmolten en hergebruikt. Het gesneden glas ondergaat daarna een grondige wasbeurt en wordt vervolgens automatisch verpakt door robots. Op deze manier wordt er gezorgd voor een efficiënt en hoogwaardig productieproces.

Voordelen van Perfect White Clear Floatglas

  • Snelle en eenvoudige bewerking en reiniging
  • Uitzonderlijke helderheid dankzij het gebruik van het mooiste floatglas

Nadelen van Perfect White Clear Floatglas

  • De 8% reflectie van het glas kan de kleuren van het ingelijste werk en het gekozen passe-partout enigszins donkerder maken.
  • Kan niet worden gebruikt in combinatie met een foto of kunstwerk op glad papier zonder een passe-partout, omdat het papier dan aan het glas kan kleven en ongewenste patronen (newton-ringen) kunnen ontstaan.
  • Bij te veel tegenlicht kan er een sterke reflectie ontstaan.
  • Donkere kleuren kunnen een spiegeleffect veroorzaken, waardoor het kunstwerk moeilijk zichtbaar is.

Online Bestellen bij Vadia

Wilt u genieten van de pracht en helderheid van Perfect White Clear Floatglas, dat gemakkelijk te bewerken en schoon te maken is? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Registreren als nieuwe klant