Perfect White Clear floatglass

Perfect White Clear floatglass

Het Perfect White Clear floatglass is gemakkelijk te snijden en snel te reinigen. Vadia biedt het mooiste en helderste floatglass.

Lees meer

2 Producten gevonden

Alle glassoorten, plexiglas en MDF kunt u ook op maat gesneden bestellen (alleen in combinatie met een houten of aluminium lijst). 

Perfect White Clear is zowel per pak als op maat gesneden met mdf verkrijgbaar:

  • 80 x 120 cm - 3 glasplaten per pak
  • 100 x 160 cm - 3 glasplaten per pak

De grondstoffen van Perfect white clear worden extra gefilterd waarbij de ijzeroxides uit het zand worden gehaald. Deze extra gefilterde grondstoffen worden bij een temperatuur van 1700 graden Celsius gesmolten tot een vloeibare massa. Door een wisselwerking van voortstuwing door de oven en het breder en smaller maken van de vloeibare massa ontstaat een lint van vloeibaar glas. De breedte van de vloeibare massa is 3210 mm. Tijdens het smelten van de grondstoffen wordt stikstof in de oven gepompt. Waar stikstof is kan geen zuurstof zijn, hierdoor vloeien de gaatjes (pinholes) dicht en ontstaat een vlakke glasplaat. Na deze bewerking gaat de glasband door de koeltunnel. Deze koeltunnel is minimaal 150 meter lang. Nadat het glas de koeltunnel verlaat wordt het met licht en optische camera’s gecontroleerd op fouten. De eventuele fouten (pinholes) worden met poeder gemerkt. Aan de lijn wordt het glas op de gewenste afmetingen gesneden. De platen met fouten worden opgevangen in containers aan het einde van de productielijn. Dit glas wordt gekneusd en weer omgesmolten. Door robots wordt het glas gewassen en verpakt.

Voordelen:

  • Het glas is snel te snijden en reinigen
  • Het mooiste en helderste Float glas 

Nadelen:

  • door de 8% reflectie van het glas worden de kleuren van het ingelijste werk en het uitgekozen passe-partout wat donkerder
  • Kan niet in combinatie met een foto of kunstwerk op glad papier zonder een passe-partout gebruikt worden, het papier kleeft dan vast (newton-ringen) aan het glas
  • Bij teveel tegenlicht ontstaat een erg sterke reflectie
  • Bij donkere kleuren ontstaat een spiegeleffect waardoor het kunstwerk slecht te zien is