Ophangsystemen

Een kunstwerk kan de sfeer en uitstraling van een ruimte aanzienlijk veranderen. Het kan een kamer tot leven brengen en een gevoel van warmte en persoonlijkheid toevoegen. Of het nu gaat om een origineel schilderij, een ingelijste foto of een poster, het ophangen van kunstwerken kan echter een uitdaging zijn. Traditionele methoden zoals spijkers, haken of schroeven kunnen de muur beschadigen of het kunstwerk beschadigen. Gelukkig biedt een schilderij ophangsysteem een ​​eenvoudige en veilige oplossing. In dit artikel bespreken we de voordelen en verschillende soorten STAS ophangsystemen.

Lees meer

365 Producten gevonden

Waarom is een schilderij ophangsysteem belangrijk?

Het gebruik van een schilderij ophangsysteem voor de lijstenmakerij heeft verschillende voordelen:

  • Veiligheid: Het ophangen van zware schilderijen aan een standaard ophangsysteem kan gevaarlijk zijn. Een speciaal schilderij ophangsysteem zorgt voor meer stabiliteit en veiligheid.
  • Presentatie: Een goed schilderij ophangsysteem zorgt voor een professionele uitstraling en laat uw schilderijen beter tot hun recht komen.
  • Flexibiliteit: Met een schilderij ophangsysteem kunt u gemakkelijk schilderijen verplaatsen of verwisselen zonder nieuwe gaten in de muur te maken.

Soorten schilderij ophangsystemen

Er zijn verschillende soorten schilderij ophangsystemen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder staan de belangrijkste soorten:

  1. Wandrailsysteem: Een wandrailsysteem is een horizontale rail die op de muur wordt gemonteerd. Kunstwerken worden opgehangen met behulp van haakjes die in de rail passen. Dit type systeem biedt veel flexibiliteit omdat u de haakjes op elke gewenste positie langs de rail kunt plaatsen.
  2. Schilderij ophanghaken: Schilderij ophanghaken zijn haakjes die aan de muur worden bevestigd en waarop u uw kunstwerken kunt ophangen. Deze haken zijn beschikbaar in verschillende formaten en gewichtslimieten, afhankelijk van het gewicht en de grootte van uw kunstwerken. Het nadeel van deze methode is dat u meerdere gaatjes in de muur moet boren om de haken op de juiste hoogte te plaatsen.
  3. Staalkabelsysteem: Een staalkabelsysteem bestaat uit een verticale staalkabel die aan de muur is bevestigd met behulp van beugels. U kunt uw kunstwerken ophangen met behulp van haakjes die aan de kabel zijn bevestigd. Dit type systeem biedt veel flexibiliteit omdat u de haakjes op elke gewenste hoogte langs de kabel kunt plaatsen.

Welk schilderij ophangsysteem past het beste bij uw lijstenmakerij?

Bij het kiezen van het beste schilderij ophangsysteem voor uw lijstenmakerij, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden:

  • Type schilderijen: Als u voornamelijk grote of zware schilderijen heeft, is een staalkabel systeem de beste keuze. Voor kleinere schilderijen is een rail systeem vaak voldoende.
  • Hoogte van de ruimte: Bij een hoge ruimte is een rail systeem ideaal omdat u de schilderijen op verschillende hoogtes kunt ophangen. Bij een lage ruimte is een staalkabel systeem meer geschikt omdat u de schilderijen hoger kunt hangen.
  • Flexibiliteit: Als u regelmatig schilderijen verwisselt of verplaatst, is een rail systeem handiger omdat u de haken gemakkelijk kunt verplaatsen. Een staalkabel systeem vergt meer tijd en moeite om aan te passen.

Bij vragen over onze ophangssystemen voor schilderijen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Dit is geheel vrijblijvend.

Registreren als een nieuwe klant Neem contact op