Koninklijke Moorman karton

Vadia Lijsten biedt verschillende soorten passe-partouts, waaronder de Koninklijke Moorman karton. Dit karton staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid en wordt veel gebruikt door kunstenaars en musea. Het karton heeft een hoge zuurgraad en voldoet aan de ISO 9706-norm, wat betekent dat het minimaal 100 jaar meegaat zonder te verkleuren. Als u op zoek bent naar een passe-partout van de hoogste kwaliteit, dan is de Koninklijke Moorman karton een uitstekende keuze.

Passe Partout karton bestellen 

Waarom een passe-partout?

Een passe-partout is een stuk karton dat wordt gebruikt om een kunstwerk of foto in te lijsten. Het doel van een passe-partout is om ruimte te creëren tussen het kunstwerk en het glas van de lijst. Dit voorkomt dat het kunstwerk aan het glas vastplakt en beschermt het tegen vocht en vuil. Bovendien zorgt een passe-partout voor een esthetische meerwaarde. Door de kleur en grootte van de passe-partout af te stemmen op het kunstwerk, kan de aandacht worden gevestigd op bepaalde elementen van het werk.

Welk formaat passe-partout?

Bij het kiezen van het formaat van de passe-partout is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het kunstwerk en de lijst. Een goede vuistregel is om de breedte van de passe-partout ongeveer twee keer zo groot te maken als de breedte van het frame. Als het kunstwerk bijvoorbeeld 20 x 30 cm is en de lijst 30 x 40 cm, dan zou een passe-partout van 5 cm breed het kunstwerk mooi inlijsten.

Passe partout op maat

Onze passe-partouts zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waaronder het hoogwaardige Koninklijke Moorman karton welke ook een serie kent speciaal voor het museum. Wij kunnen de passe-partouts exact afstemmen op de afmetingen van uw kunstwerk en lijst, waardoor u verzekerd bent van een perfecte pasvorm. Door het gebruik van de juiste afmetingen en materialen, krijgt uw kunstwerk niet alleen de optimale bescherming tegen beschadigingen, maar ook een verhoogde visuele aantrekkingskracht. Bij Vadia is een breed scala aan kleuren verkrijgbaar, ook voor enkel de kern.

Of het nu gaat om een enkelvoudige of meervoudige passe-partout, bij Vadia Lijsten kunt u rekenen op maatwerk van hoogstaande kwaliteit. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en werken met de meest geavanceerde apparatuur om aan uw wensen tegemoet te komen. Twijfel daarom niet langer en geef uw kunstwerk de perfecte afwerking met een op maat gemaakte passe-partout van Vadia Lijsten.

Welk papier voor passe-partout?

Naast de afmetingen van de passe-partout is ook het materiaal belangrijk. Bij Vadia Lijsten bieden we verschillende soorten papier aan voor passe-partouts, waaronder het populaire Moorman karton. Dit karton is van hoge kwaliteit en heeft een mooie uitstraling. Het is zuurvrij en voldoet aan de ISO 9706-norm, waardoor het minimaal 100 jaar meegaat zonder te verkleuren. Daarnaast bieden we ook andere soorten papier aan, afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Basico collectie

De Basico-collectie vormt een integraal onderdeel van het assortiment van Moorman. Deze collectie biedt een selectie van essentiële kleuren in passe-partoutkarton. Wit, superwit, naturel, gebroken wit en zwart behoren tot de meest gebruikte kleuren in de wereld van de lijstenmakerij. De Basico-collectie is verkrijgbaar in diktes van ongeveer 1,5 mm of 1,3 mm en wordt geleverd in pakken van 5 of 10 vellen. De afmetingen variëren van 81,5 x 121 cm tot 101 x 152 cm. Basico staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Laat u verbazen door de voortreffelijke kwaliteit van dit materiaal.

Lijst met passe-partout

Bij Vadia Lijsten kunt u niet alleen terecht voor passe-partouts, maar ook voor complete lijsten met passe-partouts. Wij bieden een breed scala aan lijsten en passe-partouts in verschillende maten

Shop houten profielen Shop aluminium profielen