Spielatten van verlijmd vurenhout

Spielatten voor canvas

Een belangrijke keuze bij het maken van een nieuw schilderij is het kiezen van een spieraam. Een spieraam is het raamwerk welke zich achter een schildersdoek bevindt. Dit raamwerk bestaat uit (minimaal) vier spielatten.

Dankzij een speciaal stoomproces zullen spielatten voor canvas amper krimpen. Echter kunnen ze nog wel ietwat meebuigen, zonder dat de stevigheid van het canvas in gevaar komt.

De spielatten worden gekenmerkt door een afgeronde en opstaande rand. Dankzij deze rand wordt het doek enigszins van de lat getild. Hiermee worden onaangename randen tijdens de schildering tegengegaan.

Op maat leverbaar

De onderstaande afmetingen zijn bij Vadia direct uit voorraad leverbaar:

Classic 45: vanaf 18 centimeter per centimeter. Oplopend tot en met 100 centimeter.
Classic 65: vanaf 50 centimeter per 10 centimeter. Oplopend tot en met 120 en vanaf 125 centimeter per 5 centimeter tot en met 200.
Spielatten op maat zijn leverbaar na bestelling. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Tussenlatten 

Zoals eerder vermeld zijn er minimaal 4 spielatten nodig om een spieraam te maken. Tussenlatten bieden een canvas extra stevigheid en worden voornamelijk gebruikt voor grotere formaten. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om het doek erg strak op te hangen. Over het algemeen adviseren wij de volgende richtlijnen:

Canvas > 100 centimeter = één tussenlat plaatsen.
Canvas > 150 centimeter = twee tussenlatten plaatsen (eventueel als kruislat constructie).

 

Creëer diepte

De diktes van onze spielatten lopen uiteen van 1,8 centimeter tot en met 6,5 centimeter. Meestal wordt er gekozen voor een dikte van 2 centimeter.

Het kan ook mooi zijn om een doek aan de muur te hangen met meer diepte. Dit is mogelijk door gebruik te maken van dikkere spielatten. Hiermee wordt de onmiskenbare 3D werking vergroot.

Ontdek ons assortiment in de showroom

Dankzij het verlijmde vurenhout en een vochtigheidsgehalte tot 15%, staan onze spielatten garant voor de beste kwaliteit. Het is mogelijk om de spielatten in onze showroom te Lekkerkerk te bekijken. Onder genot van een bakje koffie staan onze experts klaar om u te informeren over onze producten. Maak dus gerust een afspraak en dan zien wij u binnenkort!

Ik wil langskomen