Spielatten dienen als bevestiging en bescherming voor schilderijen

Spielatten

Spielatten zijn onmisbare componenten van een  houten spieraam en spelen een belangrijke rol in de stabiliteit en duurzaamheid van deze constructie. Bij Vadia zijn wij experts in houten spieramen en begrijpen we de belangrijke rol die spielatten hierin spelen.

Wat zijn spielatten precies?

Spielatten zijn horizontale houten planken die zijn bevestigd aan de zijkanten van de verticale spanten van een houten spieraam. Ze dienen als ondersteuning en vormen de basis van ieder spieraam. Spielatten zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes, afhankelijk van de specifieke vereisten van de toepassing. Opzoek naar spielatten op maat? Neem dan contact op met ons team voor de mogelijkheden.

Waarom zijn spielatten belangrijk? 

Spielatten dienen als bevestiging en bescherming voor schilderijen. Ze helpen om het schilderij recht te houden en te beschermen tegen beschadiging door bijvoorbeeld stof, vocht of vervorming van het doek. Bovendien kunnen spielatten bijdragen aan de visuele presentatie van het schilderij en zorgen ze voor een professionele uitstraling.

Welke materialen worden gebruikt voor spielatten? 

Onze spielatten zijn vervaardigd uit verlijmd vurenhout. Deze houtsoort heeft een vochtigheidsgehalte welke in een droogkamer terug wordt gebracht to 15%. Verder zorgt de opstaande kraalrand van onze spielatten ervoor dat direct contact tussen een schildersdoek en het spieraam vermeden wordt. Wij selecteren dus zorgvuldig ons hout en zorgen voor een optimale bewerking om de beste kwaliteit te garanderen.

Conclusie

Spielatten zijn een cruciale component van houten spieramen en spelen een belangrijke rol in de stabiliteit en duurzaamheid van deze constructies. Bij Vadia zijn wij experts in houten spieramen en bieden wij hoogwaardige spielatten aan, vervaardigd van de beste materialen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om spielatten op maat te bestellen.

Neem contact op