Vrolijk ruimtes met onze sierlijsten
Bij Vadia bestel je eenvoudig sierlijsten op maat

Houten frames voor de lijstenmakerij: de beste keuze voor uw schilderijen

Een schilderij is een kunstwerk dat altijd in de smaak valt bij kunstliefhebbers en interieurontwerpers. Het is daarom belangrijk dat u het op een juiste manier presenteert en beschermt. Houten frames zijn daarvoor de ideale keuze.

Waarom kiezen voor houten frames?

Houten frames zijn de perfecte keuze voor uw schilderijen om meerdere redenen. Hieronder bespreken we de voornaamste voordelen:

Natuurlijk & elegant

Houten frames hebben een natuurlijke en elegante uitstraling, wat het schilderij een extra dimensie geeft. Hierdoor wordt het schilderij beter op de voorgrond geplaatst en krijgt het meer aandacht. Bovendien kan een houten frame in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, waardoor er voor elk schilderij altijd een passende omlijsting beschikbaar is.

Duurzaam & stevig

Een houten frame is steviger dan andere soorten frames, waardoor het beter beschermd tegen beschadiging en vervorming. Hout is ook een duurzaam materiaal, waardoor het frame jarenlang mee zal gaan zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Hierdoor kunnen uw klanten jarenlang genieten van de schilderijen in een perfecte staat.

Gemakkelijk te onderhouden

Een houten frame is gemakkelijk te onderhouden. Het is voldoende om het frame regelmatig schoon te maken met een vochtige doek. Hierdoor blijft het frame in topconditie en zal de uitstraling behouden blijven.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van houten frames?

Bij de aanschaf van houten frames is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hieronder bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

  • Materiaal: Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor de vervaardiging van frames. De houten profielen van Vadia zijn samengesteld uit de beste materialen waardoor u zeker weet dat de lijsten jarenlang in een perfecte staat zullen blijven.
  • Afwerking: Let op de afwerking van het frame, zodat u zeker weet dat het goed is afgewerkt en beschermd tegen beschadiging.
  • Stijl: Zorg ervoor dat het frame bij de stijl van het schilderij past, zodat het een harmonieus geheel vormt.

Het is belangrijk om deze zaken in overweging te nemen bij de aanschaf van houten frames, zodat u een frame kiest dat aan uw verwachtingen voldoet en jarenlang mee zal gaan zonder kwaliteitsverlies.

Houten frames van Vadia

De laatste jaren hebben wij een ruim assortiment houten frames opgebouwd van vooraanstaande, Italiaanse leveranciers. Dit, terwijl we ook ruimte in het assortiment hebben gelaten voor de “standaarden” in ons vak zoals baklijsten, blank houten profielen, mahonie, wortelnoten lijsten enzovoorts. Al deze profielen zijn te bestellen als staaflijst, in verstek gezaagd of door ons gemonteerd. Gemonteerde lijsten zijn ook met diverse glassoorten en mdf achterwanden leverbaar. De gehele collectie kan ook bezichtigd worden in onze showroom te Lekkerkerk (ZH). Hiervoor kunt u eenvoudig een afspraak inplannen met één van onze experts!