Acrylaat

Acrylaat platen, ook wel bekend onder de merknaam plexiglas, zijn een veelgebruikt materiaal voor de lijstenmakerij. Het materiaal is licht van gewicht, sterk en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Met onze plaatzaag zagen wij acrylaat op maat. Het acrylaat is zeer geschikt om in te lijsten en heeft als functie kostbare kunst, foto’s, posters of documenten te beschermen en schoon te houden.

Lees meer

2 Producten gevonden

Voordelen van Acrylaat

Er zijn talrijke voordelen aan het gebruik van acrylaat platen. Hieronder vindt u een aantal belangrijke punten:

  •  Licht van gewicht: Acrylaat is een veel lichter materiaal dan glas en is daarom gemakkelijker te vervoeren en te installeren.
  • Sterk en duurzaam: Acrylaat is bijna net zo sterk als glas, maar minder kwetsbaar. Het materiaal is bestand tegen krassen en andere beschadigingen en heeft een lange levensduur.
  • UV-bestendig: Acrylaat beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling en is daarom geschikt voor toepassingen buitenshuis.
  • Gemakkelijk te bewerken: Acrylaat is gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het zeer geschikt is om in te lijsten.

Acrylaat platen van Vadia

Alle glas- en acrylsoorten zijn in combinatie met een lijst in iedere maat verkrijgbaar en los met een MDF tot een maximale omtrek van 2 meter. Acryl platen zijn verkrijgbaar in twee kwalificaties, het standaard slijtvaste 3 mm acrylaat en het hoogwaardige Optical Museum Acrylic, een slijtvast 3 mm acrylaat met een dubbele optische coating.