Zuurvrij karton

Zuurvrij karton is een speciaal soort karton dat is behandeld om resistent te zijn tegen zuren en andere chemische stoffen. Dit type karton wordt vaak gebruikt in lijstenmakerijen en andere toepassingen waar het in contact kan komen met zuren, zoals in de archivering en het bewaren van oude documenten en kunstwerken. Er zijn verschillende soorten zuurvrij karton op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Sommige zijn gemaakt van 100% cellulose, terwijl anderen een combinatie van cellulose en andere materialen bevatten, zoals polypropyleen of polyester.

Zuurvrij karton impressie

 

Voordelen van zuurvrij karton

Een van de belangrijkste voordelen van zuurvrij karton is dat het helpt om de levensduur van documenten en kunstwerken te verlengen door te voorkomen dat zuren en andere chemische stoffen de papier of karton aantasten. Dit is vooral belangrijk voor oude documenten en kunstwerken die vaak zijn blootgesteld aan zuren en andere schadelijke stoffen. Zoals eerder vermeld is zuurvrij karton ook zeer geschikt voor lijstenmakerijen en andere toepassingen waar de kwaliteit van het karton van groot belang is. Het is stevig en stijf, waardoor het een perfecte basis vormt voor lijsten en andere presentatie-elementen.

 

Zuurvrij karton bestellen bij Vadia

Bij Vadia Lijsten begrijpen we de specifieke behoeften van lijstenmakers. Als leverancier richten wij ons uitsluitend op deze branche en streven ernaar om producten te leveren die aansluiten bij de wensen van onze klanten. Wij weten dat lijstenmakers vaak de voorkeur geven aan het zelf bewerken en snijden van hun zuurvrije karton. Daarom bieden wij ook ongesneden zuurvrij karton (ook wel passe-partout karton genoemd) aan. Hiermee kunnen onze klanten hun eigen klanten op maat en/of gepersonaliseerde passe-partout aanbieden, waardoor zij zich kunnen onderscheiden in de markt. Wij geloven dat ons unieke aanbod van zuurvrij karton de lijstenmakers de vrijheid geeft om creatief te zijn en hun eigen stijl te creëren.

Ontdek onze collectie zuurvrij karton

 

Vrijblijvend advies op maat

In het kiezen van zuurvrij karton, is het belangrijk om te overwegen welke specifieke eigenschappen en voordelen voor uw toepassing van groot belang zijn. Er zijn veel verschillende soorten zuurvrij karton beschikbaar, dus het is verstandig om uw keuze goed te overwegen voordat u een bestelling plaatst. Laat u dus geheel vrijblijvend adviseren door één van onze adviseurs. Zij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van passend advies.  

Neem contact op