Hang kunstwerken op met onze spielatten
Op spielatten worden doeken of andere materialen bevestigd

Spielatten frame voor canvas

De fundering van een nieuw canvas begint bij de keuze van een spieraam (ook wel spanraam genoemd). Dit is het raamwerk waarop een canva gespannen wordt. Voor de constructie van een spieraam wordt gebruik gemaakt van spielatten. Het hout van een spielatten frame voor canvas wordt op een unieke manier gestoomd. Dit voorkomt de kans op het scheluw trekken (krom trekken) bij temperatuurschommelingen.  

De spielatten

Spielatten zijn de basis voor canvas werken en schilderijen. Om die reden moeten de latten aan speciale eisen voldoen. Het speciale stoomproces van spielatten zorgt ervoor dat ze amper krimpen maar nog wel ietwat meebuigen. Dit, terwijl ze hun stevigheid behouden. Om eventuele schade en onaangename randen tijdens de schildering te voorkomen, heeft een spielat een afgeronde en opstaande rand welke ervoor zorgt dat het doek enigszins van de lat getild wordt. 

3D werking

Door het canvas op een spielatten frame te spannen, wordt het onmiskenbare 3D effect toegepast. De projectie van canvas doeken krijgen hierdoor een onmiskenbaar 3D effect vanaf de muur. Dit is een zeer gewaardeerde methode binnen de kunstwereld om doeken extra context mee te geven.

 

Bekijk ons aanbod

Bij Vadia hebben wij een ruime collectie spielatten waarmee het uiteindelijke spieraam in elkaar gezet kan worden. Gemaakt van verlijmd vurenhout en met een vochtigdheidsgehalte tot 15%, staan onze spielatten garant voor de hoogste kwaliteit. Iedere lat heeft andere afmetingen zodat er een raamwerk in elkaar gezet kan worden welke volledig naar wens is.

Ontdek onze spielatten