Spielatten van verlijmd vurenhout

Spielatten en Spieramen van Vadia

In de wereld van schilderen en interieur ontwerp spelen spielatten en spieramen een cruciale rol. Ze bieden een stabiele basis voor kunstwerken en bouwconstructies. Bovendien dragen ze bij aan zowel de duurzaamheid als de esthetiek ervan. Laten we eens dieper ingaan op wat deze termen betekenen en hoe ze worden gebruikt.

Inloggen dealer  Bekijk ons spieramen assortiment

Spielatten van Verlijmd Vurenhout

Spielatten zijn houten latten die dienen om voegen en naden op te vullen bij de installatie. De meeste spielatten worden gemaakt van vuren- of verlijmd vurenhout. Het vochtigheid gehalte van dit hout wordt verlaagd tot 15% in een droogkamer. Dit helpt om vervorming en krimp te verminderen.

Deze spielatten zijn uitgerust met een opstaande kraalrand. Dit voorkomt direct contact tussen het doek en het raamwerk, wat schade aan het doek voorkomt.

Spielatten en spieramen

Beschikbare Maten en Voorraad

Bij het kiezen van spielatten is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Deze afmetingen moeten passen bij je project. Hier zijn enkele van de standaard beschikbare maten:

Classic 45: Verkrijgbaar vanaf 18 cm per cm oplopend tot en met 100 cm.

Classic 65: De beschikbare maten zijn 10 cm, beginnend bij 50 cm tot 120 cm. Ook zijn er maten van 5 cm, beginnend bij 125 cm tot 200 cm.

Voor andere maten en soorten kun je op bestelling terecht. Ook zijn er spietjes verkrijgbaar in doosjes van 100 stuks. Sprietjes zijn kleine wigvormige stukjes hout. Ze worden gebruikt om de spanning op het doek aan te passen. 

Praktische Tips voor Gebruik

Uitvullen: Spielatten zijn ideaal voor het opvullen van kleine oneffenheden en voegen tussen constructiedelen. Dit zorgt voor een stabiele en strakke plaatsing van bouwonderdelen zoals deuren en ramen.

Stevigheid: Het gebruik van hoogwaardige, goed gedroogde vurenhouten latten zorgt voor langdurige stevigheid en voorkomt vervorming.

Afwerking: Voor een professionele afwerking is het essentieel dat spieramen nauwkeurig worden geplaatst en waterpas staan. Dit voorkomt problemen bij de werking van deuren en ramen en zorgt voor een nette uitstraling.

Vadia de expert in Spielatten en Spieramen

Of je nu een kunstenaar bent die zijn canvas opspant of een timmerman die een raamkozijn installeert. Het correcte gebruik van spielatten en spieramen verbetert de kwaliteit en duurzaamheid van je werk aanzienlijk.

Met de juiste materialen en technieken zorg je ervoor dat je project aantrekkelijk oogt en langdurig blijft.

Inloggen dealer  Bekijk ons spieramen assortiment