Moorman passe-partout karton
Zuurvrij in vele kleuren en structuren

Passe-partout karton voor het inlijsten

Maakt u zelf regelmatig kunstwerken? Heeft u een kunstverzameling? Of bent u lijstenmaker en maakt u kunstwerken klaar om te excelleren aan de muur? Dan is passe-partout karton een must. Ontdek wat passe-partout karton precies is en waarvoor het gebruikt wordt.

Wat is passe-partout karton?

Als kunstliefhebber is het enorm belangrijk dat uw kunstwerk er piekfijn bij hangt in een fraaie lijst. Het is de lijst die veel doet voor een kunstwerk en zijn aantrekkelijkheid. Toch is enkel een fraaie lijst niet altijd genoeg. Met passe-partout karton creëer je ruimte rondom je kunstwerk tot het bereiken van de lijst. Het is de sectie die visueel zichtbaar is tussen het kunstwerk en de lijst. 

Het karton is van hoogwaardige kwaliteit en enkele centimeters dik. Voor elk werk is er wel een kleur en/of structuur van het materiaal.

De mogelijkheden met passe-partout karton

Er zijn verschillende redenaties voor het kiezen van passe-partout karton. Een daarvan is het attractiever maken van het kunstwerk voor het oog. Voor kunstwerken biedt het namelijk opties tot aanzienlijk veel mogelijkheden. Middels passe-partout kan er extra diepte in het schilderij gecreëerd worden. Denkt u dan aan een zwarte passe-partout kartonnen plaat. Een andere mogelijkheid is het bewerken van passe-partout karton zelf. Een mooi voorbeeld brengt ons terug in de tijd. Aanschouw het werk van Alfonso Farsari.

Ook voor het verbergen van onooglijke gedeelten van het schilderij wordt passe-partout karton gebruikt. Middels het karton is een bepaalde hoek of rand te verbergen om de smet op het kunstwerk niet zichtbaar te maken.

Meerdere werken in één lijst tonen? Ook dit is mogelijk middels passepartout. Door verschillende vensters uit te snijden kunnen een aantal kunstwerken naar wens stralen in een lijst. 

Om nog een voorbeeld te noemen: Aquarel kunstwerken. Deze kunstwerken raken bij voorkeur het glas van de omlijsting niet. Waarom is dit zo? Aquarel kan vervormen wanneer het in aanraking komt met een ander oppervlakte en is dermate fragiel dat er met passepartout een risico weggenomen wordt. Die gevoeligheid geldt overigens niet alleen voor aquarel. Dat rijkt zich veel verder. Dat maakt de keuze voor passe-partout karton in combinatie met het kunstwerk een wijze keuze.

Waar Vadia Lijsten op attent is met passe-partout

Vadia Lijsten is een groothandel die de lijstenmaker in staat stelt om de mooiste creaties te vormen met de juiste benodigdheden voor inlijsting. We doen dit als organisatie al meer dan 120 jaar. Die bak aan ervaring zorgt ervoor dat we expertise in huis hebben. Onze specialisten zijn dan ook heel attent op de kwaliteit van het passe-partout karton. Moorman passe-partout biedt hoogwaardige kwaliteit karton met keuze uit een groot arsenaal aan estetische functies. Vele kleuren en structuren. 

Passe-partout karton voor u?

Alle soorten passe-partout karton van Moorman zijn verkrijgbaar per bolledig vel of per pak. Wanneer een serie op maat gesneden karton nodig is, dan zijn wij er ook voor u. Onze specialisten staan klaar en gaan graag voor u aan de slag!

Registreer als dealer of login wanneer u al toegang hebt tot het Vadia Lijsten klantportaal.

Registreren  Inloggen dealer