Glassoorten

Om uw inlijsting te beschermen tegen stof, vocht, verkleuring en beschadiging is glas nodig. Dit is zeker van belang voor werk op papier of van textiel, soms zelfs voor een olieverfschilderij. Er zijn verschillende glassoorten verkrijgbaar en ieder soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Floatglas

2 mm helder floatglas, dit is de meest gebruikte glassoort.

Museumglas

Bij dit glas is het bestanddeel ijzer tot een minimum gereduceerd. Hierdoor ontstaat een optisch wit glas. Normaal helder glas geeft een groenige (ijzeroxide) zweem mee aan het werk; met "AR-T Glass Opti White" gebeurt dit niet. Tevens is dit glas voorzien van een anti-reflectie sputtercoating waardoor de reflectie ook geminimaliseerd wordt. "AR-T Glass Opti White" reflecteert (spiegelt) slechts 1% tegenover meer dan 10% bij gewoon helder glas. Daarnaast is het "AR-T Glass opti white" glas 92% UV-werend.

Ruime voorraad aan glas en acrylaat

De glassoorten van TruVue worden per pak aangeboden en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De andere glassoorten zijn, in combinatie met houten of aluminium lijst, op maat te bestellen. Het plexiglas zagen wij op maat met onze eigen plaatzaag.

Inloggen dealer    Bekijk ons glas assortiment