Hoge kwaliteit anti reflecterend glas

Anti reflecterend glas

Een kunstwerk wat veel waard is inlijsten en er vervolgens niet optimaal van kunnen genieten. Dit mag niet de bedoeling zijn. Vaak komt dit door een reflectie van licht die vrij komt nadat kamerlicht op het glas weerkaatst. Die reflectie vermindert de zichtbaarheid. Als men dat wil voorkomen is anti reflecterend glas een uitkomst. Middels anti reflecterend glas kan er namelijk toch optimaal van het werk genoten worden.

 

Hoe wordt anti reflecterend glas gemaakt?

De productie van anti reflecterend glas begint volgens de standaarden van normaal glas. Een mengsel van kalk, soda en zand wordt verhit tot 1500 graden celsius en komt samen in de smeltoven. Er ontstaat een floatbad wat direct in de koeloven gaat. Het glas is dan zo goed als gereed.

Bij anti reflectie glas komt er nog een extra stap bij. In die extra stap wordt het glas namelijk aan één van de zijdes heel fijn geschuurd of gezandstraald. Hierdoor ontstaat er een oppervlakte welke licht niet binnenlaat. Dat komt door de fijne opruwing van het schuren of zandstralen. De lichtgolf wordt gebroken en er is geen spiegeling meer. 

Kenmerken anti reflectie glas

Anti reflecterend glas verschilt wel degelijk in meer dingen dan alleen de reflectie van normaal glas. Anti reflecterend glas is helaas wat minder helder dan normaal glas. Door het zandstralen en/of schuren ga je reflectie tegen, maar daardoor wordt het beeld wel wat fletser dan bij normaal glas met reflectie. 

Anti reflectie glas kenmerkt zich door een vereiste voor maximaal resultaat. Het glas moet namelijk direct tegen het kunstwerk aan zitten. Wanneer dit niet zo is, resulteert dit in een nog minder helder en fletser beeld dan het in eerste instantie al doet. Dit betekend dat het gebruik van passe-partout karton in combinatie met een anti reflecterend glas geen gouden combinatie is. 

Ontspiegeld glas tegenover museumglas

Een vergissing die wel eens gemaakt wordt, is dat ontspiegeld glas (anti reflectie glas) vergeleken wordt met museumglas. Echter zit hier wel degelijk verschil in. Ontspiegeld glas wordt aan één of beide zijden geschuurd of gezandstraald om reflectie te voorkomen. Bij museumglas gaat dit door een speciaal aangebrachte coating. 

Ook prijstechnisch zit er een verschil in. Zoals verwacht is museumglas een stuk duurder dan anti reflectie glas. 

Glas en acrylaat van Vadia

Doordat Vadia de lijstenexpert is in de BeNeLux, beschikt het ook over een divers aanbod aan glas en acrylaat voor kunstwerken. 

Wilt u glas en/of acrylaat bestellen bij Vadia. Wij leveren uitsluiten aan lijstenmakers en of bedrijven in een soortgelijke branche. Registreer gratis als dealer of log in wanneer u reeds een account aangemaakt heeft.

Registreren als dealer Inloggen als dealer