Hoge kwaliteit anti reflecterend glas

Anti reflecterend glas

Welkom bij Vadia, uw vertrouwde partner voor hoogwaardige lijsten en glas. Wij begrijpen dat u als lijstenmaker het belangrijk vindt om kunstwerken op de best mogelijke manier te presenteren. Niets is frustrerender dan hinderlijke reflecties die de zichtbaarheid van het kunstwerk verminderen. Daarom bieden wij de perfecte oplossing - anti reflecterend glas. Ontdek hoe dit speciale glas wordt gemaakt, de kenmerken ervan en het verschil met museumglas. U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze showroom in Lekkerkerk.

Bekijk ons assortiment van glas en acrylaat 

Hoe wordt anti reflecterend glas gemaakt?

De productie van anti reflecterend glas begint volgens dezelfde normen als bij normaal glas. Een mengsel van kalk, soda en zand wordt verhit tot 1500 graden Celsius en vormt een floatbad dat direct in de koeloven gaat. Hierdoor ontstaat het glas zoals u dat kent.

Echter, bij anti reflecterend glas voegen we een extra stap toe. Eén zijde van het glas wordt zeer fijn geschuurd of gezandstraald, waardoor het oppervlak licht niet meer doorlaat. De fijne textuur die hierdoor ontstaat, breekt lichtgolven en elimineert hinderlijke spiegelingen.

Kenmerken van anti reflecterend glas

Anti reflecterend glas verschilt op enkele punten van normaal glas. Hoewel het storende reflecties voorkomt, is het glas iets minder helder dan normaal glas. Het schuren en/of zandstralen zorgt voor een verminderde helderheid, maar dit weegt op tegen de voordelen van een reflectievrij beeld.

Om het maximale resultaat te behalen, moet het anti reflecterend glas direct tegen het kunstwerk worden geplaatst. Anders kan het beeld nog fletser en minder helder lijken dan het in werkelijkheid is. Daarom raden wij het gebruik van passe-partout karton in combinatie met anti reflecterend glas af.

Ontspiegeld glas versus museumglas

Een veelvoorkomende vergissing is dat ontspiegeld glas (anti reflecterend glas) wordt verward met museumglas. Er bestaat echter een duidelijk verschil tussen deze twee. Ontspiegeld glas wordt aan één of beide zijden geschuurd of gezandstraald om reflecties te voorkomen, terwijl museumglas wordt voorzien van een speciale coating.

Daarnaast is er ook een prijsverschil tussen beide glasopties. Museumglas is aanzienlijk duurder dan anti reflecterend glas.

Glas en acrylaat van Vadia

Als dé expert in lijsten en glas in de BeNeLux, biedt Vadia een uitgebreid aanbod van hoogwaardig glas en acrylaat voor kunstwerken. Ons assortiment omvat onder andere:

Wilt u glas en/of acrylaat bestellen bij Vadia. Wij leveren uitsluiten aan lijstenmakers en of bedrijven in een soortgelijke branche. Registreer gratis als dealer of log in wanneer u reeds een account aangemaakt heeft.

Registreren als dealer Inloggen om te bestellen