Acryl is perfect om mee in te te lijsten

Acrylglas bestellen

Een populaire kunststof met zeer uiteenlopende mogelijkheden is acrylglas. Het acrylaat is een perfecte glassoort om mee in te lijsten. Omdat lijsten in allerlei maten voorkomen, kunt u het acrylglas bij Vadia op maat bestellen.

Wat is acrylglas?

Acrylglas doet in eerste instantie denken aan glas. Het is echter een kunststofsoort. Acrylaat is hierdoor dertig keer sterker dan standaard glas wat het product dus een stuk minder breekbaar maakt. Een andere belangrijke eigenschap van acrylglas is dat het kraakhelder is. Zo heeft het glas een lichtdoorlatendheid van 92%. Vaak wordt gedacht dat er een verschil bestaat tussen plexiglas en acrylglas. Plexiglas is echter een merknaam van acrylaat platen, waardoor er dus geen verschil tussen de producten zit.

Bestel acrylglas voor uw lijsten

Verschillen acrylglas en standaard glas

Er bestaan enkele belangrijke verschillen tussen acrylglas en standaard glas. Acrylglas:

  • heeft een betere lichtdoorlatendheid.
  • is krasgevoeliger.
  • zal niet versplinteren.
  • heeft een betere slagvastheid.

 

Laat u adviseren

Wij bieden momenteel twee varianten acrylglas aan: Optical Museum Acrylic en Plexiglas XT. Het verschil tussen deze producten is dat het Optical Museum acrylglas aan beide kanten beschikt over een optische coating. Benieuwd welke variant voor u geschikt is? Vraag het aan onze experts! Zij voorzien u graag van advies op maat.

Neem contact op