Hang kunstwerken op met onze spielatten
Op spielatten worden doeken of andere materialen bevestigd

Spielatten bestellen

Spielatten zijn houten frames waarop doeken of andere materialen kunnen worden bevestigd, meestal met behulp van spijkers of schroeven. Ze dienen als de basis voor het vervaardigen van een spieraam en worden vaak gebruikt om schilderijen, foto's of andere kunstwerken op te hangen. Bij Vadia kunt u spielatten bestellen in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het op te hangen object.

Aanbod vergelijken?

Direct uit voorraad leverbaar zijn de Classic 45 en 65 spielatten. Spietjes zijn te bestellen in een doosje van 100 stuks. 

Toepassingen van spielatten

Spielatten kunnen worden gebruikt om kunstwerken op te hangen in bijvoorbeeld een woonkamer, kantoor of galerie. Omdat de spielatten in sommige gevallen zeer waardevolle schildersdoeken ondersteunen, dienen zij bestand te zijn tegen temperatuur- en vochtveranderingen. Dit verkleint namelijk de kans dat een schilderij op den duur krom gaat staan. Om dit te verwezenlijken zijn de latten gemaakt van verlijmd vurenhout waarbij het vochtigheidsgehalte van dit hout in een droogkamer terug wordt gebracht tot 15%.

Leverbaar op maat

Direct uit voorraad leverbaar:

  • Classic 45: vanaf 18 cm per cm oplopend t/m 100 cm
  • Classic 65: vanaf 50 cm per 10 cm oplopend t/m 120 en vanaf 125 cm per 5 cm oplopend t/m 200 cm

Alle overige maten en soorten zijn leverbaar na bestelling. Spietjes, waarmee u de latten van een spieraam ietwat van elkaar kunt verschuiven, zijn te bestellen in een doosje van 100 stuks.

canvas

Ontdek het aanbod

Zoekt u dus naar spielatten voor een schilderijdoek, dan bent u hiervoor bij Vadia aan het juiste adres. Vadia is namelijk de groothandel in lijsten voor de vakhandel waarbij wij al meer dan 120 jaar alle benodigheden voor de lijstenmakerij voorzien. Uiteraard kunt u ons gehele aanbod ontdekken op onze website. Het is echter ook mogelijk om een bezoek te brengen aan onze showroom in Lekkerkerk. Onze experts staan voor u klaar om u alles te vertellen over de lijsten en toebehoren onder het genot van een overheerlijke kop koffie!

Maak direct een afspraak