Moorman passe-partout karton
Zuurvrij in vele kleuren en structuren

Passe-partout karton bestellen

Een kunstwerk beschermen of met een uniek effect tot zijn recht laten komen? Passe-partout is dan de uitkomst. Passe-partout karton is een omranding die de lege ruimte tussen een werk en haar lijst vult doordat het om of over het ingelijste kunstwerk is verwerkt. In de praktijk wordt passe-partout karton vaak gebruikt om een kleiner werk in een grotere lijst te plaatsen, om minder fraaie delen van het werk te verbergen of om meerdere werken in één lijst te tonen. Wilt u dit ook? Passe-partout karton bestellen bij Vadia verzekert kwaliteit.

Zuurvrij passe-partout karton 

Bij het maken van een passe-partout wordt vaak gebruik gemaakt van speciale soorten karton die bekend staan als passe-partoutkarton. Dit karton is meestal gemaakt van een stevige en lichte vezel, zoals katoen of cellulose, en heeft een fijne, glad oppervlakte die geschikt is voor het aanbrengen van inkt, verf of papiercollages. Voor professionele toepassingen wordt vaak gekozen voor passe-partoutkarton met een dikte van ongeveer 1,4 tot 2 mm en een kern van speciaal bewerkte katoen of cellulose. Het karton moet verder voldoen aan de hoge eisen ten aanzien van stabiliteit, rekbaarheid en verouderingsbestendigheid.

Passe-partoutkarton museumPasse-partoutkarton gekleurde kernPasse-partoutkarton standaard

 

Ongesneden passe-partout karton van Vadia Lijsten

Vadia Lijsten levert uitsluitend aan lijstenmakers. Lijstenmakers kiezen vaak voor het zelf bewerken en snijden van het passe-partout karton. Daarom levert Vadia ook ongesneden passe-partout karton aan de lijstenmaker. Zo kan deze zijn of haar klanten passe-partout op maat en/of gepersonaliseerd leveren.

De Moorman passe-partout collectie bestaat uit:

  • Basico. Deze serie bevat de basiskleuren waarmee vele lijstenmakers werken. Denk aan wit, gebroken wit en zwart.
  • Museum. Dit passe-partout karton is ontwikkeld om werken eeuwenlang goed te bewaren. Werken met immense waarde worden vaak met dit karton verwerkt.
  • Standaard. Een breed scala aan kleuren van passe-partout karton, geschikt voor ieder kunstwerk.
  • Gekleurde kern. Het coloriet van de kern van dit karton is anders dan de rest van het passe-partout, waardoor een extra border wordt gevormd.

Passe-partout snijden en decoreren

Ook alle benodigdheden om passe-partout karton te snijden en decoren zijn bij Vadia te verkrijgen. Linieerstiften, biesjes, scalpel messen en nog veel meer

Passe-partout aanschaffen bij Vadia?

Wanneer u een lijstenmakerij bezit of beheert, registreert u zich dan gratis als dealer van Vadia Lijsten. Heeft u al een account? Log dan in om passe-partout te bestellen.

Registreren bij Vadia Inloggen